maandag, december 17, 2007

Lies Van Gasse wint!


Ill. via Speechless.be

De jury van de Pieter Geert Buckinx-Poëzieprijs 2007, bestaande uit Karel Sergen, Jooris van Hulle en Patrick Lateur, kende zaterdag laatst de tweejaarlijkse prijs toe aan de jonge dichteres Lies Van Gasse (1983) uit Sint-Niklaas. Er waren 110 inzendingen waarvan elf uit Nederland. De jury prees de inzending van Lies Van Gasse om de manier waarop in haar werk relationele én talige thematiek hand in hand gaan. Haar gedichten geven blijk van een ongewoon dichterlijke stem, zo luidde het in Kortessem. De jury merkte daarbij op dat zij bijzonder verheugd was vast te stellen dat de bekroning naar een jong talent kan gaan. Een eerbiedwaardige prijs als de Pieter Geert Buckinx-Poëzieprijs is er niet alleen om gevestigde waarden als Victor Vroomkoning (2003) en Joris Iven (2005) te bekronen, maar zeker ook om jong talent te ontdekken.

Zelf wijzen we er hier ook nog graag op dat er van Lies Van Gasse, die ook als plastisch kunstenaar actief is (en ondermeer als Plebs-vormgeefster door het leven gaat) momenteel een tentoonstelling loopt in Kortrijk. Nog tot en met 27 januari 2008 kunt u in de John Galt Art Gallery aldaar (aan de Jan Persijnstraat 1) schilderijen en een installatie van haar bekijken.

Meer info in verband met de poëzieprijs: Pieter Geert Buckinx-stichting
Persoonlijke site Lies Van Gasse: www.blauhaus.tk en ook hier tekent ze thuis...

Eerder mochten we Lies, voor wie dat zou vergeten zijn, al in 2005 op deze eigenste Witlof-velden ook al Onze Negen Vragen stellen!

Ter illustratie van één en ander leest u in het bericht hieronder ook nog één van de titelloze maar wel erg winnende gedichten van Lies Van Gasse!

Geen opmerkingen: