maandag, januari 10, 2005

Deadline 10/3/2005: Meander (Nl)

Navolgend bericht over de tweede editie van de Meander-dichtwedstrijd hebben we schaamteloos weggeknipt bij de Grote Mensen uit Epibreren! Het bovendien hierna nog geplakt ook. Ze moeten het maar weten:

" POËZIEWEDSTRIJD VOOR BLAGEN
Hoogvliet - Speciaal voor blaagdichters tussen de 16 en 29 jaar organiseert Meander een dichtwedstrijd. In de periode 8 januari t/m 10 maart 2005 mogen deelnemers één gedicht inleveren op de website van de wedstrijd. Het gedicht moet gaan over het onderwerp 'Afstand'.
Op 20 mei 2005 wordt de uitslag bekend gemaakt. Aan het werk van de winnaar zal een extra aflevering van Meander worden gewijd. Bovendien krijgt hij/zij boekenbonnen ter waarde van 125 euro en een plek voor een eigen website met domeinnaam en nog veel meer. Ook voor de winnaars van de tweede en derde prijs zijn er prijzen beschikbaar.
De redactie van Meander kiest uit de inzenders de tien beste. Die gaan door naar de tweede ronde. In de tweede ronde wordt de overgebleven deelnemers gevraagd nog twee
gedichten in te leveren. Een jury bestaande onze medewerkers Erik Jan Harmens en Vrouwkje Tuinman en Mirjam Delen (de winnares van vorig jaar) en Ivo van Strijtem zullen daarna bepalen wie wint.
Op http://meanderwedstrijd.info/ staan alle voorwaarden en verdere informatie. Wie wil meedoen kan ook op dit adres terecht.
Bij een eerdere poëziewedstrijd voor blagen, die Meander vorig jaar organiseerde, bleek een behoorlijk aantal bejaarde dichters op een frauduleuze wijze mee te doen. Daarom wordt van de dichters die doorgaan naar de tweede ronde een paspoortkopie verwacht.

(Rottend Staal Online, 9-1-2005)
Waarvoor vanzelfsprekend onze allerbeste Epibreren-dank !

Ps. Jammer hier voor With Lof (nochtans blaag for ever and one day. Die kan vanwege net de eerbiedwaardigheid bereikt niet meer deelnemen. Ereprijs daarentegen! (Wedden dat die zelfs zijn paspoort klaar houdt!)

Geen opmerkingen: