woensdag, januari 14, 2009

Deadline 14/2/2009 – Departuur 2009

Departuur – Schrijfwedstrijd
Op 6 maart slaan de Vlaamse Geschiedkundige Kring en Filologica (Faculteitskring voor Studenten Taal – en Letterkunde: Twee Talen) de handen in elkaar om een literair evenement op poten te zetten. De avond zal gevuld worden met voordrachten van verschillende schrijvers, afgewisseld met akoestische muziek van talentvolle Gentse bands.
Op die avond vindt ook de uitreiking van Filologica’s literaire prijs plaats. De laureaten krijgen dan de kans om uit hun werk voor te dragen. Meer info over dit literaire evenement of de wedstrijd op http://departuur.filologica.be.

Wedstrijdreglement
1. Iedereen kan aan deze wedstrijd deelnemen. De kandidaten mogen zowel poëzie als proza insturen, al is het niet verplicht om aan beide categorieën deel te nemen.
2. Het thema van de literaire avond is “Toen”. Ook voor de wedstrijd, zowel poëzie als proza, is dit het thema waarrond moet worden gewerkt.
3. Elke deelnemer mag maximaal 3 gedichten insturen. Voor proza geldt een maximum van 4000 woorden.
4. De ingestuurde werken mogen nog niet eerder ingezonden, gepubliceerd of bekroond zijn geweest.
5. Elk gedicht of stuk proza wordt in twee exemplaren op A4-formaat ingediend met een schuilnaam en de geboortedatum. Op een apart blad worden schuilnaam, naam, voornaam, geboortedatum en contactgegevens vermeld. De gedichten worden getypt in een normaal lettertype (Arial). Verschillende gedichten mogen op één blad, maar slechts langs één zijde staan.
6. De gedichten kunnen tot uiterlijk vrijdag 14 februari 2009 worden verzonden naar Departuur, Blandijnberg 2, 9000 Gent.
7. Alle deelnemers ontvangen voor 2 maart een antwoordbrief met hun resultaat en een uitnodiging voor de prijsuitreiking met voordracht van de bekroonde gedichten op 2 maart, in studentenhuis De Therminal, Hoveniersberg 24, 9000 Gent.
8. De wedstrijdjury:
Yves T'Sjoen, prof. n de Nederlandse Literatuur
Koenraad Verboven, prof. in de Klassieke Geschiedenis
Matthias Van de Velde, winnaar Departuur schrijfwedstrijd 2008


Geen opmerkingen: