dinsdag, april 12, 2005

Nog te gaan 2005 (een overzicht)

< 15/01/2006: Vtb-Vab Opwijk-Prijs 2006
< 31/01/2006: Jules Van Campenhoutprijs voor poëzie 2006- Meise
<14/02/2006: 8ste Druk 2006




1 opmerking:

Anoniem zei

In 2005 kan men ook nog deelnemen aan "Poëzie 2006" van VTB-VAB Opwijk.

In september start de 4de editie van de VTB-VAB poëziewedstrijd voor jong en oud.

Inzendingen kan men toesturen vanaf 1 september 2005 tot en met 15 januari 2006.
Op basis van de vorige edities blijven wij geloven dat er echt een grote interesse bestaat voor deze wedstrijd en zouden opnieuw graag de bekroonde gedichten bundelen en publiceren.

De gedichten worden beoordeeld door een onafhankelijke en vakkundige jury. Tevens wordt er een mooie prijzenpot voorzien.

Poëzie 2006 - 4de poëziewedstrijd - Reglement


1. Deze wedstrijd richt zich in de eerste plaats naar Opwijkenaren, de Opwijkse schoolgemeenschap en de Opwijkse verenigingen, zonder echter andere deelnemers uit te sluiten.


2. Wie geboren is in de 20ste eeuw mag deelnemen aan deze poëziewedstrijd. De gedichten worden beoordeeld volgens de leeftijd van de inschrijver in 3 grote categorieën (kinderen, jeugd, volwassenen).

3. Het onderwerp is vrij, maar het overnemen van teksten van anderen sluit betrokkene uit. Tevens zijn de ingezonden werken voor de vorige edities niet meer aanvaard voor deze editie (POEZIE 2006).

4. Elke deelnemer mag maximum 5 gedichten inzenden.

5. Elk deelnemend gedicht wordt op A4 formaat in tweevoud ingediend en ondertekend met een schuilnaam en het geboortejaar van de inschrijver. Elk blad mag slechts één gedicht bevatten. De achterzijde wordt niet gebruikt. De gedichten zijn getypt. Ze worden zonder nietjes of klemmetjes verzonden.

6. Bij de inzending wordt een afzonderlijk blad met de vermelding van schuilnaam, naam, voornaam, geboortedatum, volledig adres, telefoonnummer, eventueel e-mail en eventueel school of vereniging gevoegd.

7. Scholen, academies, bibliotheken, verenigingen, culturele raden en centra mogen hun inzendingen groeperen. Een afzonderlijke lijst met de gegevens van de deelnemers dient te worden toegevoegd.

8. De gedichten worden voor 15 januari 2006 verzonden naar:
Frank Buyens
VTB-VAB Opwijk - Poëzie 2006
Molenbeekstraat 14
1745 Opwijk


9. De inzendingen worden per leeftijdscategorie beoordeeld door een bekwame vakjury. De samenstelling van de jury wordt afgedrukt in een bundel met bekroonde gedichten.

10. De jury kan per categorie één of meer 1ste, 2de en 3de prijzen en eervolle vermeldingen toekennen.

11. Laureaten, eervol vermelde deelnemers en deelnemende scholen of verenigingen worden persoonlijk uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Alle andere deelnemers worden uitgenodigd via het gemeentelijk informatieblad "'t Opwijks Leven".

12. De bekroonde gedichten worden uitgegeven in een bundel. Door zijn inschrijving voor de wedstrijd geeft de inschrijver de toestemming om de ingezonden gedichten in deze bundel op te nemen. Alle laureaten en eervolle vermeldingen ontvangen gratis één exemplaar.

13. De meewerkende scholen, verenigingen, ... ontvangen een overzicht van de resultaten van hun deelnemers. Zij krijgen één of meer bundels van de bekroonde gedichten.

14. De jury of de inrichters kunnen ook één of meer aanmoedigingsprijzen toekennen aan een vereniging of school voor het leveren van een bijzondere bijdrage ter bevordering van de poëzie en/of van deze wedstrijd.

15. Bestuursleden van VTB-VAB Opwijk mogen niet deelnemen aan deze wedstrijd.

16. De interpretatie van dit reglement door de organisatoren is bindend en niet vatbaar voor discussie.