vrijdag, februari 20, 2009

Deadline 30/4/2009: Merendree 2009

Dit jaar alweer Merendree-tijd! Er zijn niet minder dan drie wedstrijden te winnen. De poëzieprijs Merendree wordt op zaterdag 29 augustus 2009 (Basiel de Craene-Poëziedag) toegekend aan een cyclus van minimum 10 en maximum 25 gedichten (goed voor 750 Euro). De Basiel de Craeneprijs (500 Euro) gaat naar een debutant (max. 3 gedichten) en voor de Religieuze Poëzieprijs Gerolfswal (600 Euro) wordt van de winnaar de beste inzending verwacht die navolgend thema tot onderwerp heeft: “Uw woord heer, is een lamp op al mijn wegen, het werpt zijn lichtglans veilig voor mijn voet.” Deadline: 30/4/2009.

Alle info op de wedstrijdsite: www.poeziemerendree.be en wel via deze link. Poëzie als stichtend en lichtend voorbeeld? Nee hoor, meer dan dat:"Poëzie als een lamp op al uw wegen!"

Poëzieprijs Harelbeke 2009 - de winnaars

In Harelbeke werden laatst op de jaarlijkse Dag van het woord de poëzieprijzen van de Stad uitgereikt. De jury bestaande uit Willy Spillebeen, Herman Leenders (die in extremis Lut De Block verving) & Maarten Depourcq zorgde voor de navolgende winnaars:

1. Lies Van Gasse.
2. Laura Tack
3. Charlene Winne
4. Jan Aelberts
5. Emilie Dewitte.

Bij de leeftijdslozen:
1. Paul Rigolle
2. Frédéric Leroy
3. Tom Van Cleemput
4. Mark Meekers.

Een kort verslagje van de Dag van het woord en de uitreiking van de prijzen vinden we intussen via dit bericht terug op de site van de winnaar Paul Rigolle.

maandag, februari 02, 2009

Deadline 12/4/2009 : Labo de Lux

‘LABO de LUX – Poëzie’ is een wedstrijd georganiseerd door Canvas.be in samenwerking met Klara en Het Liegend Konijn. De deelname aan deze wedstrijd is gratis. Gevraagd: één niet bekroond gedicht. Door deel te nemen gaat de deelnemer akkoord met het reglement van de ‘LABO de LUX – Poëzie’.
De prijs: publicatie van het winnende gedicht in het tijdschrijft ‘Het Liegend Konijn’ in de editie 2/2009. Het winnende gedicht wordt voorgelezen op Klara.

Meer info en reglement: labo.canvas.be