zondag, augustus 28, 2005

Aan het eind

Aan het eind van de komkommertijd - en voor sommigen onder ons allang erg oud zeer geworden - een aantal dingen op een rijtje:

* Buddinghprijs voor Liesbeth Lagemaat. Terecht? Terecht!
* Tzum-prijs ondertussen voor Ilja Leonard Pfeijffer. Zie hiervoor o.a. ook het weblog van Koen Peppelenbos.
* Jules Deelder krijgt dan weer de Tollensprijs 2005.
* Voor de Nieuwegeinse literatuurprijzen wordt het daarentegen kunst- en vliegwerk.
* Toegevoegde Links: Het contrabas-platform, Poëzienotities, komkommer&kwel (!) en Met andere zinnen!
* In de ellenlange "pagina"-lijsten is er nu ook een literatuurprijs-pagina tot leven gekomen! Dat kon, wat hadden we gedacht, op één of andere prijzenswaardige dag niet uitblijven!
* Overigens ook gemerkt dat de links op deze pagina een verdomd witlof-achtig kleurtje hebben gekregen? Iets dat het midden houdt tussen vaalgeel en te lang in de zon verbleven hebbend. Misschien weet iemand iets beters?

Deadline 15/01/2006: VAB-VTB Opwijk 2006

Het reglement voor de Vab-Vtb Opwijk-prijs 2006 viel op deze bladzijden al na te lezen in een reactie bij "Nog te gaan 2005". Ook hier en hier kan men terecht voor meer informatie over deze prijs. Met dank aan die vriendelijke Fons Lefever. Er dient voor de jongsten onder ons wel opgemerkt te worden dat men voor deelname geboren moet zijn in de 20° eeuw!

Deadline 1/09/2005: Nieuwegeinse Literatuurprijs

Haast en spoed... Voor de Nieuwegeinse Literatuurprijs zijn die nu wel zeer op hun plaats. Inzenden kan nog tot donderdag 1/9/2005 e.k. Hierbij is plechtig beloofd dat we der volgende keer vlugger bij zullen zijn... Die vakantie ook!